OBS: Vi har desværre været nødt til at lukke ungdomsafdelingen på grund af for få medlemmer. 

Er du år 16 eller derover og rigtig gerne vil i gang med triatlon, så skriv til mikkelvbg@yahoo.es så vi kan indgå i en dialog om hvordan du bedst kommer i gang med sporten.

 Er du under 16 år vil vi rigtig gerne høre fra dig da vi håber på at kunne starte ungdomsafdelingen op på ny, men vi vurderer, at vi på nuværende tidspunkt ikke er i stand til at tilbyde den rette træning til dig. 

  

 Målsætning 

Vi er i Aalborg Triathlon Klub glade for at kunne byde velkommen til en børne- og ungdomsafdeling. Med ungdomsafdelingen er det vores mål at skabe et miljø, hvor børn og unge i alderen 13 til 18 år kan stifte bekendtskab med den sport, som vi her i klubben elsker. For os er det gode træningsmiljø det, hvor der er fokus på sjov og alsidig træning, og hvor der er plads til den enkelte atlet, hvad enten målet er hyggetræning eller en fokuseret træning mod større præstationer. Vi har stor fokus på at skabe et socialt træningsmiljø, hvor klubben er rammen om den gode træning såvel som stedet hvor man har det sjovt med sine træningsvenner.

Aalborg Triathlon Klubs ungdomsafdeling er certificeret af Triatlon Danmark (Dansk Triathlon Forbund). Det betyder at der er opbygget en solid organisatorisk struktur omkring ungdomsafdelingen og at træningen altid har et fokus og bliver tilpasset forskellige aldersgrupper for at give den bedste oplevelse med det bedste udbytte for alle, uanset niveau og alder.  

Fokus i svømmetræningen

Vi vil igennem sæsonen have fokus på 4 temaer i svømmetræning: 

  1. Leg i vandet.
  2. Teknik tilpasninger til crawl svømning.
  3. Basis bevægelsesformer i vand (flyde, rotationer, kolbøtter, udspring, dykning, balance osv)
  4. Konditionstræning.

Alle elementer vil blive inddraget afhængig af hvornår vi er i sæsonen samt hvilken svømmemæssige udvikling den enkelte atlet har. Derfor er der både plads til begynder svømmeren samt den mere seriøse, der har de grundlæggende færdigheder på plads og svømmet i flere år. Eneste krav der er til nye svømmere er, at de kan færdes trygt i vand uden hjælpemidler og tør få hovedet under vand.

Sæsonen starter op med fokus på basis-færdighederne, legeøvelser og teknik. Som sæsonen skrider frem vil der komme mere fokus på den aerobe træning og konditionen gennem øget længde på træningspassene. 

Fokus i løb- og cykeltræningen

Vi vil igennem sæsonen have fokus på 3 temaer i løb og cykeltræning: 
  1. Varieret træning.
  2. Teknik, fart og leg.
  3. Krydstræning.

Løbetræningen for ungdomsafdelingen i Aalborg Triathlon har som fokus at introducere børn og unge for en varieret løbetræning med fokus på triathlon, teknik, hurtighed og leg. Vores pointe i løbetræningen er at åbne op for en anderledes løbetræning end blot en løbetur på 5-10 km.

Løbetræningen vil derfor være præget af små korte intervaller, lege hvor der fokuseres på hurtighed fremfor mængde og øvelser med fokus på at opnå en god løbestil, der i fremtiden kan være med til at hindre skader, men også skabe en bedre løbeøkonomi på længere distancer.

Derudover har vi fokus på at kombinere løb og cykling, hvilket særligt bliver øvet i forårs og sommerperioden. Her vil børnene blive introduceret for skiftet mellem cykling og løb, således at børnene møder situationer der kan forekomme til stævner i træningen og dermed bliver fortrolige med løb og cykling som multisport.

Træning

 Dag Aktivitet  Sted  Tid  Kommentarer 
Mandag  Løb  Skovdalen  17:00-18:00 
Torsdag Løb  Stolpedalsskolen 16:45-17:45 Vinterhalvår 
Torsdag  Cykling/krydstræning  Vesterkæret  17:00-18:00  Sommerhalvår 
Søndag Svømning  Sofiendal  11:45-13:00   
 
 
Besøg os på Facebook: Aalborg Triatlon Ungdomsafdeling
 
 

ADRESSER:


  Skovdalen 

 
Vis stort kort 

Sofiendal Svømmehal

 
Vis stort kort 
Vesterkæret Skole

Vis stort kort

Nyheder

Sponsorer